Tort cu mousse de ciocolata si pepene galben, un deliciu dulce si fresh!

0

Tortul cu mousse de ciocolata si pepene galben este ideal pentru zilele calde de vara. Iti satisface pofta de dulce si te si racoreste in acelasi timp! Iata cum se prepara:

Oul se amesteca cu zaharul, faina, laptele, uleiul, zaharul vanilat, 1/2 praf de copt si faina. Faina se pune astfel incat aluatul sa nu fie nici prea moale, nici prea tare.

Se coace in forma rotunda cu pereți detașabili și se racește.

Pentru mousse-ul de ciocolata: Gelatina alimentara se acopera cu 25 ml apa si se lasa la hidratat 10 minute. Se tine vasul cu gelatina deasupra focului (nu direct pe foc) pana se lichefiaza.

Se pune la racorit. Intre timp se marunteste ciocolata amaruie. 100 ml frisca se pune intr-un vas pe foc pana se incalzeste bine, fara a se atinge punctul de fierbere.

Se ia de pe foc, se adauga ciocolata in frisca incalzita si se amesteca pana la omogenizare totala dupa care se adauga gelatina in ciocolata si se amesteca bine. Se bat 200 ml frisca si se amesteca cu ciocolata. Atentie: ciocolata si frisca batuta trebuie sa fie la aceeasi temperatura. In forma cu pereti detasabili se aseaza blatul peste care se toarna mousse-ul de ciocolata si se pune la rece.


Pentru mousse-ul de pepene galben:
Se paseaza pepenele cu blenderul si se amesteca cu 50 g zahar pudra. Trei plicuri si jumatate de gelatina se pun la hidratat in 150 ml apa timp de 10 minute. Se pune pe foc, dupa care se racoreste si se adauga pepenele mixat. Se lasa la frigider pana cand se ingroasa.

Se bat 250 ml frisca si se amesteca cu pepenele. Se pune peste mousse-ul de ciocolata.

SURSA

Comentarii

Comentarii

Share.

Comments are closed.

x
Dati-ne un "Like"