Aceasta supa o mancam atat iarna cat si vara dar o prefer vara pentru ca o fac din rosii proaspete

0

Aceasta supa o mancam atat iarna cat si vara dar o prefer vara pentru ca o fac din rosii proaspete. O fac cu orez, taitei sau de data aceasta am preferat galustile; este foarte buna intr-o zi caniculara

INGREDIENTE

  • 1 kg rosii
  • 2 morcovi
  • 2 cepe
  • 2 ardei grasi
  • 1 radacina patrunjel
  • frunze de telina
  • sare, piper

Pentru galuste:

  • 2 oua
  • 8 linguri gris
  • putin ulei de masline
  • apa minerala
  • sare

MOD DE PREPARARE RETETA Supa de rosii cu galuste:

Rosiile se spala ,se pun intr-un vas cu apa si se oparesc cateva minute(3-4) pentru a putea fi decojite mai usor.Scoatem rosiile cu ajutorul unei palete din apa si lasam sa se raceasca.

Intre timp punem legumele taiate dupa preferinta(morcovii, ceapa , ardeiul gras si radacina de patrunjel) la fiert intr-un vas cu apa.Presaram putina sare iar cand totul este fiert scoatem legumele (eu am lasat de data asta morcovii in supa ,alta data pasez toate legumele, depinde de chef………)

Rosiile oparite se decojesc si apoi se mixeaza.Sucul obtinut se adauga in supa de legume si se da la foc mic.

 

continuarea

Comentarii

Comentarii

Share.

About Author

Comments are closed.