Astrologul Minerva, despre vineri 13: Ce trebuie să faci pentru a alunga ghinionul

0

VINERI 13. Vineri 13 este o zi de care se leagă multe superstiţii şi temeri. Frica de această zi poartă numele Triskaidekafobie. Astrologul Minerva a vorbit, la România TV, despre cât de periculoasă este această zi.

VINERI 13. În mitologie, de regulă, „numărul 13 pare să fie aducător de mari probleme, pentru că se ştie că frica de vineri 13 ar fi fost indusă de momentul în care Jacques de Molay, Marele Maestru al Ordinului Templierilor, a fost ars pe rug”, a spus, la România TV, astrologul Minerva. Mitologia se duce însă mult mai departe, o găsim şi la sumerieni şi în mitologia nordică, în mitologia creştină.

„Există popoare care au fost fascinate de această cifră 13. Poporul mayaş care a făcut un adevărat fetiş din acest lucru. Pentru ei, anul avea 13 luni, 13 săptămâni, fiecare săptămână avea 13 zile, ziua 13 ore”, a spus, astrologul Minerva.

Se pare că această superstiţie ar mai avea la bază şi alungarea din Rai a lui Adam şi a Evei, pornirea potopului lui Noe şi crucificarea lui Hristos, toate au avut loc în zile de vineri.

Cu toate acestea, pentru mulţi oameni născuţi într-o zi de vineri 13, această dată nu aduce ghinion, ci mai degrabă noroc.

„Am văzut oameni născuţi pe 13. De exemplu, în kabala este un număr mistic, un număr care fascinează şi se interpretează. La noi, în România, se perpetuează ideea că dacă eşti născut în ziua de 13 eşti un ghinionist. Cunosc oameni născuţi în data de 13 şi vineri cărora le merge foarte bine. Dacă gândeşti negativ, îţi induci un program care va materializa teama pe care o porţi în suflet”, a spus Minerva.

13 superstiţii despre Vineri 13
1. Dacă un copil să naşte într-o zi de vineri 13, nu va avea noroc niciodată.

2. Un om născut într-o zi de vineri 13 va muri tânăr.

3. Un copil născut într-o zi de vineri 13 va avea mereu ghinion, dar o parte din această nefericire va fi înlăturată dacă ziua naşterii lui va fi tăinuită.

4. Un copil născut într-o zi de vineri 13 nu va avea noroc decât după ce toţi cei care îi ştiu adevărata dată a naşterii vor muri.

5. Un copil născut într-o zi de vineri 13 va trebui să poarte cu el un picior de iepure de la un iepure ucis la miezul nopţii de un fermier saşiu. Dacă copilul va pierde piciorul de iepure, va muri.

6. Dacă o femeie îşi serbează ziua într-o zi de vineri 13, în mai puţin de un an se va căsători şi va avea un copil.

7. Este de rău augur să te căsătoreşti într-o zi de vineri 13.

8. Dacă un cortegiu funerar taie calea unui om într-o zi de vineri 13, atunci persoana în cauză va fi condamnată la moarte.

9. Cine iese din casă în noaptea de vineri 13 va avea convulsii.

10. Dacă 13 persoane stau la o masă pe data de vineri 13, una dintre ele se va îmbolnăvi grav.

11. Nu purta negru în ziua de vineri 13, sau în scurt timp vei purta doliu.

12. Nu te tunde în ziua de vineri 13, sau cineva din familia ta va muri.

13. Nu te muta în casă nouă într-o zi de vineri 13, vei avea ghinion.

Citeste mai mult pe RTV.NET: 

Comentarii

Comentarii

Share.

About Author

Comments are closed.