Ce spune părintele Necula despre căsnicie. Niciun preot nu a mai spus așa ceva! “Cum să fie egalitate între femeie și bărbat când… Când trebuie femeia să se teamă de bărbat

0

Părintele Constantin Necula este unul dintre cei mai iubiți preoți în special datorită jovialității de care dă dovadă atunci când abordează subiectele cu tematică religioasă.  

Această abordare inedită a devenit o trăsătură definitorie a personalității sale, reușind astfel să ne determine să-l ascultăm cu mult interes, și cu și mai multă plăcere.

Am spicuit pentru voi câteva dintre răspunsurile părintelui Necula la întrebările referitoare la viața de cuplu. Să aflăm, așadar, care este viziunea sa despre viața de cuplu în materialul video realizat de www.doxologia.ro.

Despre supunerea față de soț

În viziunea părintelui Constantin Necula, “a te supune soțului nu înseamnă a-i admite toate mojiciile”.

“A-ți iubi soția înseamnă a schimba copilul, a spăla vasele. Chiar și dacă ești popă. Popa-i popă de la ușă încolo. În casă este părintele copiilor săi și soțul soției sale. Asta înseamnă, de fapt, a fi soțul cuiva, a-l însoți în toate. Din nefericire, cele mai frumoase lecții de însoțire le vezi pe patul de moarte.”

Despre familie

Iată părerea părintelui Necula referitoare la ce înseamnă și ce nu ar trebui să însemne o familie:

“A crește în familia ta înseamnă a te întări în valori comune. Putem sta 24 de ore în camere diferite, uitându-ne la alte emisiuni, citind alte cărți, mâncând altă mâncare, bând altă apă, dar bunurile comune sunt copiii.”

“Sunt foarte întristat când aud că o familie, ca să nu divorțeze, face un copil. Copilul nu e bară de sudură.”

“La capătul carierei este o prăpastie dacă aceasta nu s-a împlinit într-o dragoste. Atunci când ne iubim soțiile și copiii, împlinim iubirea lui Hristos.”

Despre diferența de vârstă potrivită într-o relație

Referitor la diferența de vârstă, preotul spune că ar trebui să fie “decentă”.

“Când ne gândim la diferența de vârstă, să ne gândim că în spatele mirilor se așază prietenii generațiilor lor.”

“Întotdeauna calculați vârsta la care veți ajunge împreună.”

Despre supunerea femeii față de bărbat

O viziune foarte interesantă are părintele Necula referitor la egalitatea dintre soți:

“Cum să fie egalitate când femeia naște, și bărbatul nu? Femeia este net superioară bărbatului.”

“Există în epistola care se citește la cununie un verset care spune: << Iar femeia să se teamă de bărbat >>. Acest lucru e valabil, însă, când bărbatul face pentru femeie ce-a făcut Hristos pentru biserică: s-a răstignit pentru ea.”

Ești de acord cu viziunea părintelui Constantin Necula asupra vieții de cuplu?

sursa

Comentarii

Comentarii

Share.

About Author

Comments are closed.