Cod galben de viscol, pentru mai multe județe din România. Avertismentul meteorologilor

0

Administrația Națională de Meteorologie a emis o atenționare meteorologică de cod galben, pentru mai multe județe din România. În zonele vizate, se anunță viscol și straturi semnificative de zăpadă.

Vremea în România. Cod galben de viscol
Intervalul: 22 ianuarie, ora 16 – 23 ianuarie, ora 10

Zonele afectate: conform textului și hărții

Fenomene: viscol în zona Munților Banatului și a Carpaților Meridionali; ninsori local însemnate cantitativ și strat consistent de zăpadă

În Munții Banatului și în cea mai mare parte a Carpaților Meridionali va ninge viscolit, iar vântul va avea intensificări în special la altitudinile mari, cu rafale de peste 80…90 km/h, zăpada fiind spulberată și troienită, condiții în care vizibilitatea va scădea semnificativ.

În județele Mehedinți, Gorj, Vâlcea și în cea mai mare parte a județelor Argeș și Caraș-Severin va ninge local însemnat cantitativ, iar stratul de zăpadă nou depus va fi consistent.

Vremea în România. Ninsori în toată țara

Intervalul: 22 ianuarie, ora 11 – 23 ianuarie, ora 10

Zonele afectate: conform textului

Fenomene: precipitații moderate cantitativ: ninsori, precipitații mixte și polei

În intervalul menționat aria precipitațiilor va cuprinde treptat toate regiunile și pe arii restrânse vor fi moderate cantitativ. Acestea vor fi sub formă de ninsoare și local se va depune strat nou de zăpadă, iar în vestul țării trecător vor fi și sub formă de lapoviță și ploaie. În regiunile sud-estice și în extremitatea de sud se vor semnala mai ales ploi. Se va forma polei.

Notă: Până spre sfârșitul săptămânii temporar vor fi precipitații în cea mai mare parte a țării, mai însemnate cantitativ în jumătatea de sud.

Sursa: ANM

Loading...

Comentarii

Comentarii

Share.

About Author

Comments are closed.