Alimentația, vitaminele și sănătatea unghiilor noastre

0
451
Alimentația, vitaminele și sănătatea unghiilor noastre

Stres, ore suplimentare, competiție excesivă, alimentație nesănătoasă, oboseală cronică, lipsa timpului liber sunt doar câteva cauze care vor determina în scurt timp probleme de sănătate. Unele dintre ele se vor resimți, bineînțeles și la nivelul unghiilor.

            Despre alimentația din prezent

            Pentru că nu avem suficient timp, gătim mai puțin și mâncăm….tot felul de alimente foarte nesănătoase. Uneori, nu avem timp nici măcar pentru acest lucru sau suntem mult prea interesate de dietele excesiv de restrictive. Lipsa aportului constant de proteine își va face simțită prezența și la nivelul unghiilor. Dacă într-o zi o să constatați că nu mai străluciți de frumusețe, este una dintre cauze. Din același motiv unghiile nu mai sunt la fel de sănătoase și puternice și se vor rupe mai repede.

            Există soluții pentru astfel de probleme. Din fericire, ele pot fi rezolvate sau prevenite, într-un mod foarte simplu și practic. În primul rând, trebuie să ne documentăm puțin și să citim cât mai multe lucruri despre sănătatea unghiilor și despre produsele moderne și sigure care apar în mod periodic și la noi în țară de ceva timp.

            Distribuitori importanți care comercializează produse profesionale și semiprofesionale (spre exemplu, magazinul online Enails.ro!) vă pun în mod constant la dispoziție foarte multe categorii de produse care nu agresează unghiile, ci le protejează. Trebuie doar să consultați cu atenție oferta acestui distribuitor și să cereți în permanență informații despre astfel de produse moderne și de actualitate.

            Ce trebuie să aveți în vedere dacă vreți să aveți unghii sănătoase și mai ales frumoase?

            Alimentația nu este importantă doar pentru sănătatea și felul în care arată unghiile noastre. Acordați cel puțin o oră pe săptămână pentru articolele interesante pe care le găsiți acum în mediul online despre alimentația sănătoasă și respectați cel puțin 3 lucruri importante de acolo. Pentru menținerea sau recuperarea stării de sănătate a unghiilor, va trebui să consumați foarte multe proteine. Lipsa lor în mod constant din alimentație are consecințe negative, respectiv unghii fragile și lipsite de rezistență, culoare și strălucire.

            Medicii recomandă o cantitate optimă de cel puțin 0,8 gr/kg corp. De asemenea, este indicat să reprezinte 10-35% din caloriile zilnice totale. Alimente precum carne, nuci, semințe, soia, ouă, pește, lactate, etc. sunt de preferat pentru recuperarea statusului proteic.

            Dacă oboseala cronică este o problemă care durează de mult timp și efectele au început să apară și la nivelul unghiilor, atunci nu ocoliți suplimentele alimentare bogate în biotină, acizi grași Omega 3, zinc, fier precum și complexul de vitamine B. În orice farmacie naturistă veți intra, vă va fi foarte greu să alegeți produsul preferat. Ofertele sunt foarte variate și foarte atrăgătoare. Efectele vor fi benefice asupra întregului organism!

            Un ultim sfat ar fi următorul: evitați produsele pentru manichiură și pedichiură comercializate de companii care nu au un renume bun în industria de înfrumusețare, mai ales cele foarte importante pentru unghii: oja fosforecenta, kit unghii, gel construcții, base coat, primer, top coat, ulei cuticule, gel color, polygel, acryl, gel UV, acetonă, degresante, etc. Ele pot dăuna cel mai mult stării de sănătate, aspectului și nivelului de hidratare pe care îl au unghiile.