De ce sa utilizezi suplimente alimentare bio

0
857
De ce sa utilizezi suplimente alimentare bio

Dupa cum sugereaza si numele, un supliment alimentar nu este destinat sa inlocuiasca o dieta actuala, ci sa completeze si sa furnizeze vitamine, minerale si alte ingrediente active necesare. Vitaminele A, E, C si oligoelementele sunt cele mai comune astfel de substante. Aceste elemente nutritive sunt esentiale pentru buna functionare a corpului nostru. Un stimulent real, suplimentele nutritive sunt aliatii de baza pentru mai multa enrgie si un tonus superior. Din acest motiv sunt recomandate tratamente bio si nu produse conventionale.

Cu ajutorul produselor bio completezi lipsa de vitamine, minerale si oligoelemente

In prezent, in ciuda unei diete variate si echilibrate, farfuriile noastre nu sunt la fel de bogate si complete ca si inainte in ceea ce priveste nutrientii. De aceea, trebuie sa gasim si alte surse de nutrienti bogati in oligoelemente, antioxidanti si minerale necesare bunei functionari a corpului nostru. Aici intra in joc suplimentele alimentare.

Un supliment alimentar isi propune sa completeze o dieta insuficienta. Acesta poate fi compus din vitamine, minerale cum ar fi calciu, magneziu, fier, dar si plante cu virtuti benefice sanatatii. Utilizarea plantelor in scopuri de sanatate a fost cunoscuta din cele mai vechi timpuri. Pe parcursul evolutiei agriculturii, omul a invatat sa utilizeze plantele in functie de proprietatile lor.

Astazi vei gasi suplimente alimentare cu diferite forme si compozitii, cum ar fi tablete, capsule, lichide sau pulberi. Suplimentele bio nu au fost alese la intamplare, iar forma lor influenteaza modul in care sunt absorbite in organism. De exemplu, pentru suplimentele alimentare destinate confortului intestinal, acestea sunt in principal sub forma de comprimate gastrorezistente, astfel incat ingredientele active sa nu fie distruse inainte de sosirea lor in intestin.

Cine ar trebui sa ia suplimente naturale?

Suplimentele dietetice pot fi utile in diferite etape ale vietii, cum ar fi cresterea, menopauza sau imbatranirea. Ele sunt, de asemenea, interesante pentru persoanele cu o dieta speciala, cum ar fi vegetarienii, precum si pentru persoanele cu conditii speciale de trai, de exemplu sportivii. Suplimentele alimentare sunt, de asemenea, destinate persoanelor cu mici probleme pasagere, cum ar fi tulburari digestive, oboseala, somn, stres etc.

De ce sa alegi suplimentele alimentare bio?

Suplimentele alimentare non-organice contin adesea ingrediente petrochimice (sau ingrediente sintetice). Aceste ingrediente sintetice pot fi daunatoare pentru sanatate. Este mai bine sa te orientezi spre suplimentele alimentare ecologice certificate prin etichete specifice. Aceste etichete garanteaza un supliment nutritional de inalta calitate, cu o productie ecologica, cu 95 pana la 100% din ingredientele produse de agricultura ecologica.

Nu se recomanda combinarea mai multor suplimente alimentare (in special cu aceleasi ingrediente) pentru a evita riscul de supradozaj.

Produsele bio conserva mediul

Compozitia chimica a produselor non organice afecteaza solul, apa si aerul. Produsele chimice incluse in retete se infiltreaza in panza freatica afectand pestii si alte organisme care traiesc aici. Poluarea este o mare problema in prezent, iar industria clasica nu menajeaza cu nimic mediul.

Utilizand suplimente bio te vei bucura de toate avantajele oferite de concentratele de plante in timp ce organismul tau nu este invadat de substante toxice care il pot afecta.