Geaca reflectorizantă – la ce ajuta si cine trebuie sa o poarte?

0
330
Geaca reflectorizantă

Geaca reflectorizantă este o soluție excelentă pentru lucrătorii din diferite domenii, cum ar fi construcții, industriale, tehnice sau de fabricație poliție, salvare etc. Pentru a neutraliza impactul factorilor negativi asupra unei persoane, se folosesc geci reflectorizante. 

Cine are nevoie de aceste haine?

Există mai multe categorii de angajați care au nevoie în primul rând de îmbrăcămintea reflectorizantă:

Lucrătorii rutieri – care participă la construcția, repararea și întreținerea drumurilor nu-și pot face treaba, fără echipamente de protecție.

Polițiștii rutieri – inspectorii serviciului de patrulare rutieră sunt responsabili de respectarea regulilor de circulație pe drumuri, geaca ajutându-i să devină mai vizibili în rândul șoferilor.

Constructori – specificul dificil al lucrărilor de construcție implică interacțiunea cu suprafețe prăfuite și materiale chimice, putând fi protejați cu hainele potrivite.

Mineri, sudori, agronomi – efectuarea lucrărilor de teren, sudare sau exploatare nu este completă fără echipamente standard de protecție.

Șoferi și bicicliști – accidentele de pe drumuri pot fi evitate, dacă bicicliștii ar purta geci reflectorizante.

Geci reflectorizante – Cui sunt de folos?

Cel mai adesea, geaca reflectorizantă este utilizată de lucrătorii care sunt responsabili de studierea, observarea sau analiza rocilor, reparații pe un șantier sau monitorizarea traficului.

Șoferul și biciclistul merită o atenție specială, deoarece umărul de accidente rutiere crește spontan. Gecile reflectorizante vor ajuta la evitarea acestui lucru, dacă unul dintre ei este îmbrăcat cu o geacă reflectorizantă.

Acest tip de echipament este relevant nu numai pentru bicicliști, ci și pentru șofer, mai ales pe timp de noapte. În condiții de iluminare slabă, șoferul va vedea o persoană care traversează drumul de departe, iar un pieton va observa un biciclist care se apropie și se va putea orienta pe drum mai ușor.

Lucrătorii de teren, lucrătorii de petrol și gaze au nevoie de îmbrăcăminte de protecție reflectorizantă.

Inspectorii de circulație poartă de mult haine reflectorizante distincte nu numai pentru a se distinge de ceilalți angajați, ci și pentru a fi vizibili pe drum în rândul șoferilor în general.

Un angajat al Ministerului Situațiilor de Urgență sau un pompier trebuie, de asemenea, să poarte geacă reflectorizantă. Un astfel de angajat se găsește adesea în condiții dificile, neașteptate și uneori chiar extreme, și, prin urmare, are nevoie de îmbrăcăminte specială pentru o protecție completă.

Elemente reflectorizante

Elementele reflectorizante sunt împărțite în trei clase de protecție. Prima clasă oferă un nivel scăzut de vizibilitate, un exemplu de astfel de produs este o brățară reflectorizantă sau un breloc. A doua clasă are un grad mediu de vizibilitate, și include veste și geci reflectorizante.

Clasa 3 de vizibilitate ridicată include îmbrăcăminte de lucru cu dungi pe brațe, umeri și în jurul corpului. Este de remarcat faptul că, cu cât suprafața elementului de semnal pe îmbrăcămintea specială este mai mare, cu atât este mai mare clasa de protecție.

Vizibilitatea pe întuneric este asigurată cel mai bine de elementele reflectorizante de pe umeri sau corp, iar pentru lucrătorii la mare altitudine, este potrivit un costum cu curele de piept. Îmbrăcămintea reflectorizantă pe umeri, piept și corp este utilă pentru salvatori.