Stația sau filtrul osmoza inversă pentru casa ta

0
292
Stația sau filtrul osmoza inversă pentru casa ta

Cea mai ușoară modalitate de a schimba compoziția apei de la robinet, este să cumperi un sistem de purificare a apei, cu ajutorul căruia să poți elimina cu ușurință substanțele nocive. Există diferite tipuri de filtre, iar printre cele mai fiabile se numără sistemele de purificarea apei prin osmoză inversă. Ai auzit de multe ori că apa care curge la robinet nu este potabilă. În multe locuri nu este potrivită pentru gătit, dar pentru că este supusă unui anumit tratament termic (gătit până la punctul de fierbere, de exemplu), nu este dăunătoare atunci când este utilizată în acest scop. Cu toate acestea, în niciun caz nu ar trebui să bei apă direct de la robinetul de acasă, deoarece apa care curge la robinet, conține diverse impurități, bicarbonat de calciu și magneziu, sulfat de calciu, sulfat de magneziu, nitrați, alte săruri, rugină, metale etc., care atunci când sunt acumulate în organism pot dăuna sănătății.

Osmoza inversă este un proces fizic în care un sistem de purificare a apei, filtrează apa extrem de precis prin membrane permeabile, eliminând astfel moleculele cu greutate mai mare (cele care conțin substanțe mai dăunătoare) și lasă să treacă doar moleculele de apă care sunt mult mai ușoare. Osmoza inversă este considerată una dintre cele mai sigure metode de purificare a apei potabile, cu o eficiență de până la 98%.

Sistem de osmoză inversă la domiciliu

Este bine să folosești apă purificată nu numai pentru băut, ci și pentru celelalte sarcini ale gospodăriei. Este un motiv bun pentru a investi într-un sistem de osmoză inversă pentru casă. În alte sisteme de purificare a apei, microorganismele și contaminanții anorganici rămân în lichid. Într – un sistem de purificare a apei prin osmoză inversă, membrana filtrului are o dimensiune a porilor de aproximativ 0,0001 microni, ceea ce este suficient pentru a permite trecerea moleculelor de apă, dar nu și pentru a lăsa să treacă și moleculele diferitelor impurități.

Staţia sau filtrul de osmoză inversă elimină aproape toate elementele din apa de intrare, inclusiv virușii și bacteriile, iar în practică, apa care a trecut prin membrana de osmoză inversă are aproape calitățile apei distilate. În acest sens, majoritatea sistemelor de osmoză inversă pentru casă au elemente de filtrare care adaugă mineralele necesare corpului uman și alcalinizează apa, în funcție de modelul sistemului de osmoză inversă ales. În practică, aceste filtre sunt de aproximativ 5.000 de ori mai eficiente decât filtrele convenționale de apă.

Dacă vei cumpăra o stație osmoză inversă sau un filtru osmoză inversă pentru casa ta, vei vedea că acesta este ușor de instalat, destul de ușor de pus sub fiecare chiuvetă și atunci nu este necesar niciun efort din partea ta, cu excepția înlocuirii filtrelor în perioada de timp specificată. Stațiile sau filtrele osmoză inversă au opțiuni diferite și pot fi plasate specific la sursele de apă din casa ta.