5 motive pentru a alege produse cosmetice organice

0
1280
5 motive pentru a alege produse cosmetice organice

Cosmeticele organice sutn tot mai cuatate si primesc cele mai bune review-uri. Odata ce o persoana a trecut la cosmetice bio, se intampla rar sa revina la cele conventionale. Iti prezentam 5 motive pentru care cosmeticele bio sunt o alegere foarte buna.

1. Sunt eliminate o parte din produsele cu compozitie toxica

Nu exista componente carcinogene sau care sa afecteze sistemul endocrin in produsele cosmetice organice, astfel incat nu exista riscul de a iti compromite sanatatea prin aplicarea lor.

Nu trebuie sa uitam ca pielea noastra absoarbe toate produsele pe care le aplicam pe ea, deci este important sa fii foarte atent cu privire la compozitia produselor folosite pentru a preveni patrunderea ingredientelor daunatoare in corp.

Pentru noile mamici, folosirea produselor cosmetice naturale este o modalitate buna de a se asigura ca nu transmit copilului nici un ingredient periculos.

2. Produsele cosmetice bio sunt ecologice

Cosmetica organica este ecologica. Spre deosebire de produsele cosmetice traditionale din industria petrochimica, produsele cosmetice organice au metode de productie proiectate astfel incat sa fie cat mai mult posibil in armonie cu natura .

Alegerea produselor cosmetice ecologice cumpararea si utilizarea unor produse realizate cu ingrediente naturale, care nu au fost prelucrate mult si exclud componentele sintetice si poluante gasite in produsele cosmetice traditionale. Procesele de productie vizeaza limitarea productiei de deseuri, iar ambalajele sunt prelucrate, de obicei , pentru o reciclare usoara.

3. Produsele cosmetice bio nu sunt testate pe animale

Un alt motiv pentru a alege cosmetice organice este etica in ceea ce priveste animalele.

Spre deosebire de produsele cosmetice traditionale, produsele cosmetice organice nu sunt testate pe animale si exclud componente de origine animala, cu exceptia celor produse in mod natural de animal, cum ar fi miere, ceara, polen, lapte etc.

Pentru a pune capat cruzimii asupra animalelor prin teste cosmetice, cea mai buna solutie este sa cumperi produse bio.

4. Cosmeticele bio asigura o piele mai sanatoasa

Fara componente chimice iritante , uleiuri minerale si silicon care infunda porii, produsele de frumusete organice sunt mult mai bune pentru piele.

Chiar daca suferi de acnee , eczema , psoriazis … vei gasi in cele din urma o solutie eficienta pentru toate acestea, datorita beneficiilor ingredientelor naturale precum uleiurile vegetale, aloe vera, mierea sau uleiurile esentiale, care fac miracole pe toate tipurile de piele. Daca ai incercat deja totul din gama conventionala, produsele cosmetice organice iti pot salva pielea!

5. Cosmeticele bio sunt placute si naturale

Cosmeticele bio sunt naturale si placute. Datorita modului in care a evoluat tehnologia de productie, in prezent nu mai exista texturi sau parfumuri care sa lase de dorit. Tehnologia a progresat pentru a oferi produse naturale cu miros placut, texturi speciale si ambalaje rafinate. Indiferent daca sunt produse de ingrijire sau machiaj, cosmeticele organice sunt cu siguranta mai pline de stralucire si mai puternice, decat cele conventionale.

La toate acestea se adauga si avantajul de a obtine produse in ambalaje interesante. Sticlele si pachetele in care sunt puse aceste produse bio au de obicei o forma originala si rafinata.