6 motive pentru a alege cosmeticele bio

0
1215
6 motive pentru a alege cosmeticele bio

Industria cosmetica globala este imensa. Cea mai mare parte din bugetul acestor companii este utilizata in publicitate, pentru a te informa in mod constant ca ai nevoie de produsele lor pentru a arata tanar si sanatos. Dar ce ironie, atunci cand stii ca majoritatea acestor produse industriale contin substante chimice care iti pot irita pielea si, in cele din urma, pot duce la cancer. Spre deosebire de cosmeticele naturale si organice, care nu contin astfel de substante, toate cosmeticele conventionale au in compozitia lor si produse chimice. Iata 6 motive pentru care ar trebui sa incerci sa folosesti doar cosmetice bio.

1. Pielea ta absoarbe ceea ce aplici pe ea

Pielea noastra absoarbe o mare parte din ceea ce aplicam pe ea. Anumiti specialisti spun ca pielea absoarbe pana la 60%, altii spun ca foarte putin patrunde in sange. Dar, oricum, nu vrem ca niciun produs chimic sa intre in sange. De asemenea, ingeram anumite produse pe cale orala, asa cum se intampla cu rujurile. Pudrele pot fi inhalate.

2. Planeta este poluata

Nu numai ca produsele cosmetice industriale ne afecteaza, ci ele afecteaza planeta.

Sticlele de plastic umplu depozitele de deseuri, unii compusi chimici isi fac drumul spre apa, afectand reproducerea populatiei de pesti. Nanoparticulele perturba, de asemenea, mediul marin, lacurile, raurile si cursurile subterane. Cosmeticele bio insa nu reprezinta niciun pericol in acest sens.

3. Suntem expusi zilnic un numar mare de substante chimice

Rutina de frumusete a femeii obisnuite implica expunerea la aproximativ 100 de substante chimice diferite in fiecare zi. Sampon, spray de par, machiaj, produse de ingrijire a fetei, lotiuni – este literalmente uimitor daca aduni totul. Barbatii sunt expusi la mai putine dintre aceste produse, dar folosesc in medie 6 produse pe zi, ceea ce ii expune la 80 de substante chimice pe zi. Cu ajutorul celor mai bune cosmetice bio aceste valori se reduc seminificativ.

4. Aceste substante chimice iti afecteaza sistemul endocrin

Ftalatii si parabenii sunt cunoscuti disruptori endocrini. Consumul excesiv poate duce la tulburari de reproducere. Filtrele adaugate la produsele UV pot intarzia pubertatea si pot afecta organele de reproducere. In cosmeticele bio cele doua ingrediente nu exista deci poti sa nu iti faci griji cu privire la ele.

5. produsele de ingrijire conventionale contin substante chimice care pot contribui la cancer

S-a demonstrat ca multe substante chimice din produsele de ingrijire personala pot creste riscul de cancer. De exemplu, utilizarea de formaldehida, un agent cancerigen care se ascunde in multe produse de ingrijire personala, poate ridica riscul de aparitie a acestei boli. Produsele bio nu contin formaldehida si nici alte substante chimice, avand o compozitie naturala, deci acest risc dispare.

6. Chiar si copiii nenascuti sunt expusi

Un studiu a aratat ca expunerea la parabeni poate intrerupe cresterea baietilor. Cu ajutorul produselor bio acestia vor fi protejati.

Corpul tau utilizeaza si metabolizeaza mai bine substantele naturale. Natura propune substante intregi si complexe, stiinta le diseca si separa elementele. Substantele intregi contin tot ce este necesar pentru ca produsele sa fie eficiente atunci cand substantele chimice izolate pot perturba corpul. Ingredientele naturale sunt eficiente, ele hranesc si ajuta in loc sa fie daunatoare si obositoare pentru organism.