Cat costa un implant dentar in Romania?

Cat costa un implant dentar in Romania

Acum poti merge la aproape orice clinica stomatologica pentru un implant, dar nu multe iti vor spune imediat pretul real. De asemenea, se intampla sa ti se promita o suma la promotie si, pe baza rezultatelor tratamentului de la final, o suma complet diferita. Cat costa un implant dentar in Romania de calitate si fiabil? Dupa cum spun medicii stomatologi din cadrul clinicii de implantologie Bucuresti, organizand promotii la implanturi dentare promitatoare, la un pret scazut, clinicile de implant dentar Romania, folosesc adesea ignoranta pacientilor. Se pare ca instalarea unui implant si obtinerea unui dinte complet restaurant, nu este acelasi lucru. De fapt, un implant dentar este doar baza unui viitor dinte, implantat in tesutul osos. In propunerea de pe semn este indicat pretul implantului in sine, dar tratamentul complet include mai multe etape costisitoare si consumatoare de timp.

Cine trateaza?

Drept urmare, pacientul nu are nevoie de implant in sine, ci de o coroana montata pe el. De aceea, cel mai important medic stomatolog pentru un pacient, este un ortoped. El va supraveghea toate etapele tratamentului, apoi va stabili o coroana personalizata si va finaliza procesul. Impreuna cu ortopedul, echipa include un medic stomatolog implantolog, parodont si chirurg dentar.

Ce este inclus in metoda de implantare?

Consultare si diagnostic. Inainte de inceperea implantarii, este important ca medicul sa stie esenta problemei, starea dintilor si a tesutului osos. O consultatie de inalta calitate cu un dentist nu poate dura 15-20 de minute, deoarece durata unei consultari extinse, este de cel putin 1 ora. In acest timp, medicul va identifica motivele lipsei unui dinte, va colecta informatii despre sanatatea, stilul de viata al pacientului, si, acest lucru este important, deoarece afecteaza direct „viata” implantului. Medicul implantolog va efectua diagnostice pe un scaner tomografic computerizat si va oferi mai multe solutii la problema. Dupa aceea, este elaborat un plan de tratament cuprinzator, care reflecta toate etapele si costurile complete.

Analiza. Sanatatea generala a pacientului joaca un rol important. De exemplu, in cazuri grave de diabet, plasarea implantului nu este posibila. Prin urmare, analiza este un alt pas obligatoriu.

Remedierea, tratamentul dintilor bolnavi.  Intr-o clinica buna, nu vei fi manipulat in prezenta inflamatiei, cariilor si altor boli si mai intai vei fi trimis pentru tratament. De asemenea, va fi necesar periajul profesional.

Implantarea este o etapa chirurgicala. Doar cand toate etapele de mai sus au fost finalizate, se poate incepe instalarea implantului dentar. Totul se face treptat.

In diagnostic, medicul va stabili daca este necesara cresterea osoasa. Cand lipseste un dinte, osul nu primeste o incarcatura si devine treptat mai subtire. Pentru a instala un implant, poate fi necesara o crestere a volumului osos. In acest caz, costul de implantare va fi mai mare. Daca nu este necesara constructia, medicul va proceda imediat la instalarea unui implant, adica baza viitorului dinte.

Dupa aceea, pacientul asteapta 2 – 6 luni pentru ca implantul sa se inradacineze, adica, in jurul lui va exista suficient tesut osos, astfel incat sa nu se miste si sa poata prelua o sarcina de mestecat.