Ce ar trebui să știi despre echipamentele de joasă tensiune?

0
294
Ce ar trebui să știi despre echipamentele de joasă tensiune

În funcție de nevoile lor unice, multifamiliale, comerciale și industriale, amplasamentele se bazează, de regulă, pe echipamente de intrare de joasă sau medie tensiune pentru a controla sau opri electricitatea și aprovizionarea clădirilor dintr-un singur punct. Aceste echipamente de joasă tensiune funcționează de obicei la mai puțin de 600 de volți, în schimb, echipamentele de medie tensiune oferă o gamă mai largă, de la 600 la 3800 volți.

În orice parte a lumii, electricitatea a fost generată din resurse naturale prețioase, inclusiv cărbune, petrol sau gaze naturale. Inovațiile energetice și hidroenergetice au avansat în domeniul electric, astfel că azi, energia geotermică, eoliană, biomasa și energia solară devin treptat tot mai mult disponibile. Aceste surse sunt populare atât pentru nivelul lor mare de eficiență, cât și pentru durabilitatea pe termen lung. Totuși, aceste resurse naturale trebuie transformate în energie electrică, pentru a o face transmisibilă și utilizabilă. Centralele electrice reușesc să facă asta cu ajutorul unor turbine cu aburi.

După ce turbinele au generat electricitate, tensiunea trebuie să fie crescută, astfel încât să poată fi transportată. Acest lucru se realizează prin trecerea energiei electrice printr-o serie de transformări avansate, astfel încât să poată fi dirijată pe o rețea de linii de transmisie de înaltă tensiune. Energia electrică poate parcurge apoi foarte eficient și în siguranță pe distanțe lungi, de-a lungul acestor linii.

Sistemele de distribuție electrică facilitează și mai mult economia și livrarea sigură a energiei electrice adecvată tuturor echipamentelor și aparaturii din case, clădiri comerciale sau industriale.

Energia electrică transmisă ajunge mai întâi la posturile de transformare, unde trece printr-o serie de transformări care ajută la scăderea tensiunii la nivelul utilizabil.

În cele din urmă, energia electrică utilizabilă intră în clădiri într-un singur punct cunoscut sub numele de intrare de serviciu.

Panourile de comandă, tablourile de distribuție sau cele de comutație sunt utilizate ca echipamente de distribuție electrică de intrare sau din postul de transformare, caz în care sunt cunoscute sub numele de echipament de distribuție a energiei electrice.

Panoul de comandă

Un panou de comandă este o componentă a unui sistem de distribuție electrică care împarte o alimentare electrică în circuite ramificate în timp ce furnizează o siguranță de protecție sau un întrerupător pentru fiecare circuit într-o incintă comună. În esență, aceste panouri de comandă sunt utilizate pentru a proteja împotriva supraîncărcării electrice și supraîncărcării în timp ce distribuie electricitate în întreaga clădire.

Panourile de comandă sunt adesea clasificate în funcție de aplicația lor generală, indiferent dacă sunt utilizate pentru iluminat și aparate sau sunt folosite pentru energie electrică.

Toate celelalte panouri sunt utilizate pentru alimentare și pot alimenta, de asemenea, panouri, motoare și transformatoare din sistemele de distribuție a energiei generale ale unei clădiri sau a unor amplasamente.

În anumite cazuri, echipamentele de distribuție de înaltă tensiune sunt necesare pentru a proteja, controla, monitoriza și alimenta sistemele de distribuție electrică în siguranță și eficient. În acest caz, comutatorul de joasă tensiune este adesea soluția optimă.

O mare varietate de echipamente de distribuție a puterii de joasă tensiune este disponibilă astăzi pe piață, pentru a răspunde nevoilor variate specifice caselor, clădirilor comerciale și instalațiilor industriale.