Ganoderma, cafea și sănătate

0
399
Ganoderma, cafea și sănătate

Cui nu-i place să-și înceapă ziua cu o ceașcă de cafea fierbinte? Există atâtea arome și variante din care să poți alege: espresso, latte, cappuccino etc. Toată lumea va găsi ceva gustos pentru sine. În plus, piața cafelei nu se oprește la acest nivel, ci se dezvoltă și încearcă în permanență să surprindă consumatorii cu ceva nou. De aceea, astăzi te poți bucura de Ganoderma gano excel cafea. O astfel de combinație ți se poate părea absurdă, dar cafeaua și ciupercile se combină foarte bine. Amatorii care reproduc gano cafe la domiciliu, știu că această cafea aduce numai beneficii. Cafeaua cu ciuperci are un gust similar cu cafeaua normală. Cu toate acestea, oferă multe beneficii pentru sănătate și are mult mai puține efecte secundare decât cafeaua tradițională. Se prepară din boabe de cafea cu anumite tipuri de ciuperci, cum ar fi Ganoderma Lucidum, cunoscută și sub numele de ciupercă Reishi. Cum te poate ajuta această cafea medicinală?

Îmbunătățește sănătatea sistemului cardiovascular

Pe lângă îmbunătățirea sănătății cardiovasculare prin scăderea colesterolului, cafeaua Ganoderma ajută la normalizarea fluxului de sânge, reducând în același timp consumul de oxigen al inimii.

Protejează ficatul

Studiile au arătat că la pacienții cu hepatită B, prin consumul de gano cafe, au avut rezultate pozitive în doar o lună. La pacienții cu niveluri crescute de enzime hepatice și bilirubină, ameliorarea a fost observată după aproximativ trei luni.

Tratează infecțiile tractului urinar

Aceste tipuri de infecții sunt de obicei cauzate de bacterii care se acumulează în tractul urinar și prezintă simptome foarte neplăcute, cum ar fi dureri abdominale inferioare, dureri la urinare, urinare frecventă și chiar febră. Studiile științifice spun că administrarea unei cești de două până la trei ori pe zi, poate vindeca tractul urinar.

Scade riscul bolii Parkinson

Boala Parkinson este o boală degenerativă care are ca rezultat probleme cu mișcarea, echilibrul și coordonarea corpului. Cercetările științifice arată că consumul de cafea Ganoderma poate ajuta la atenuarea efectelor acestei boli, prin prevenirea distrugerii celulelor nervoase. Poate fi eficientă și în boala Alzheimer.

Are proprietăți antiinflamatorii

Proprietățile gano cafe sunt în primul rând, antiinflamatorii, iar testele făcute în laborator au arătat că compușii care sunt extracte bioactive din aceste ciuperci, au proprietăți antiinflamatorii puternice, prevenind îmbătrânirea și îmbunătățind sănătatea sistemului imunitar. De asemenea, s-a demonstrat că compusul acționează împotriva bacteriilor și ciupercilor, virusurilor herpetice, virusurilor gripale și HIV. Aceasta înseamnă că, pe lângă protejarea împotriva bolii Parkinson, prin menținerea unui stil de viață adecvat, o dietă adecvată și o doză de cafea, se poate preveni dezvoltarea multor boli. Oamenii de știință au descoperit că o dietă bogată în alimente antiinflamatoare, poate contribui la recuperarea completă a sănătății.

Acum, însă, acest duo apare într-un context diferit. Gano cafe promovează sănătatea, este o băutură atractivă și nu dă efecte secundare. Cum se face această cafea? Ciupercile sunt uscate, măcinate și apoi amestecate cu cafeaua măcinată. Cafeaua cu ganoderma, prin produse precum gano cafe classic sau gano cafe 3 în 1 prezintă numeroase beneficii pentru sănătate, printre acestea numărându-se reglarea nivelului de zahăr din sânge, reducerea numărului de radicali liberi sau reglarea tensiunii arteriale. Este recomandată în special persoanelor în vârstă.