Ore de AQUA GYM în București

0
405
Ore de AQUA GYM în București

Foarte multe persoane supraponderale încearcă tot felul de diete pentru slăbit. Rezultatul acestora nu este întotdeauna cel așteptat! În afară de faptul că acestea au efecte nesănătoase asupra stării noastre de sănătate, durează mult și efectele nu sunt la nivelul așteptărilor noastre.

            Toate dietele, însă, dacă le asociem cu câteva ședințe de sport acvatic, pot fi mult mai eficiente și mai relaxante.

            Pe site-ul www.inot-sport.ro găsiți toate informațiile necesare pentru a începe imediat ședințe de gimnastica acvatică de tip Aqua Gym în cele mai moderne și dotate bazine din capitală: bazinul Olimpia, bazinul Universității “Carol Davila”, bazinul Școlii nr.25, etc.

            Tot aici, părinții interesați pot înscrie copiii la cursuri inot copii profesionale. Există inclusiv posibilitatea de a solicita chiar și un antrenor personal pentru copiii dumneavoastră care au nevoie de o atenție mai mare.

            Specialiștii susțin faptul că, gimnastica în apă este una dintre cele mai terapeutice activități. Este benefică pentru persoanele care suferă de afecțiuni cardiace sau pentru persoanele care doresc să scape de kilogramele în plus. Toate exercițiile realizate în apă  împiedică suprasolicitarea articulațiilor organismului!

            Când este indicat să apelăm la ședințele de gimnastică acvatică?

            Gimnastica acvatică este recomandată persoanelor care vor să slăbească, persoanelor care au suferit accidente mari, femeilor însărcinate, persoanelor cu probleme de articulații și chiar este utilă și pentru copii. Există multe forme de gimnastică în apă: Aqua Zumba, yoga în apă, Aqua Gym, Aqua Jogging sau hidrokinetoterapie.

            Există cluburi de fitness care organizează ședințe de ciclism în apă (aqua cycling), sau ședințe de dans la bară în apă (water pole dance).

            IMPORTANT!!

            Gimnastica în apă poate elibera în mod simțitor de stres orice persoană. De asemenea, statul în apă relaxează foarte mult. Este motivul pentru care foarte multă lume preferă să își petreacă concediile la mare. Dacă treceți printr-o perioadă mai stresantă sau dacă vă simțiți epuizați atât din punct de vedere fizic cât și psihic, puteți încerca câteva ședințe de gimnastică în apă. Anxietatea și stresul pot dispare mult mai repede!

            Considerăm utile și datele despre fiecare bazin pentru înot în parte, unde puteți începe cursurile de înot sau ședințele de gimnastică acvatică organizate de inot-sport.ro .

            Bazinul de înot Olimpia se află în interiorul clubului Olimpia. Are o lungime de 25 m și lățimea de 15 m, adâncimea este de  aproximativ 2 m iar temperatura apei este 30 grade iarna și aproximativ 28 grade vara. Apa are un PH cuprins între 7,2-8,2. Concentrația clorului rezidual liber este de 0,5mg.

            Bazinul de înot al Universității Carol Davila se află pe B-dul Eroilor Sanitari nr. 8, în sectorul 6, lângă Spitalul Municipal. Temperatura apei este cuprinsă între 30 si 34 grade Celsius de toată durata anului. Ph-ul se încadrează în normele cuprinse între 7,2-8,2. Concentrația clorului rezidual liber este de maxim 0,5 mg.

            Bazinul Școlii nr. 25 este situat în cartierul Colentina. A fost complet renovat și modernizat. Dimensiunile acestuia sunt de 12,5×25 m, iar adâncimea acestuia este cuprinsă între 1.2 și 1.8 m. Aici există inclusiv o platformă pentru persoanele cu dizabilități care permite deplasarea între etaje cu mare ușurință.