Cabina de duș și paravan de duș pentru baia modernă

0
375
Cabina de duș și paravan de duș pentru baia modernă

Cabina de duș se potrivește perfect în interiorul unei băi moderne în stilul minimalist, practic, corespunzător ritmului actual al vieții. Prin urmare, tot mai multe persoane preferă dușul sau cabina de duș, lăsând baia în fundal, dacă zona băii o permite, sau o modernizează complet dacă este eventual mai mare. Dacă nu îți dorești, cel puțin ocazional, să te cufunzi în spuma căzii, atunci cabinei de duș i se poate oferi un loc în interiorul băii. Dacă totuși este nevoie de o cadă din anumite motive (de exemplu, ai copii mici), atunci va trebui să faci un compromis, combinându-le astfel: cadă completă și duș separat, dacă spațiul îți permite; cada combinată cu un duș, de exemplu, făcând o spațiere cu ajutorul unui paravan de duș; cabină de duș cu o cădiță adâncă care poate acționa ca o cadă.

Dacă trebuie să renunți la cadă din motive de spațiu

De asemenea, uneori ești nevoit să renunți la o cadă dacă baia este foarte mică. În acest caz, pur și simplu nu mai este loc pentru cadă. Înlocuind un recipient voluminos cu o cabină de duș fără cădiță, eliberezi metri pătrați prețioși pentru alte obiecte mai esențiale, cum ar fi o mașină de spălat. Interiorul arată mai holistic, modern și complet atunci când dușul este o zonă separată în baie. Dar organizarea unui astfel de spațiu necesită o regândire completă a spațiului, chiar și în etapa de dezvoltare a unui proiect, precum și în cazul lucrărilor de reamenajare a unui apartament.

Este necesar să se calculeze și să se instaleze comunicațiile, să se pregătească podeaua, să se asigure o pantă de un anumit grad, să se prevadă pereții despărțitori (de cele mai multe ori sunt folosiți pereți complet transparenți – lăsând vizual baia destul de spațioasă). În plus, este important să se efectueze hidroizolația corectă, care constă din mai multe straturi, ridicate la fiecare etapă de lucru. Și, de asemenea, (ceea ce este deosebit de important atunci când amenajezi un duș fără cădiță) să se instaleze un drenaj de înaltă calitate. Este un sistem de scurgere pe pardosea care permite scurgerea rapidă a apei reziduale.

Paravan de duș – un element de design integral

Atunci când creezi un interior într-un spațiu atât de multifuncțional ca o baie, trebuie să știi că fiecare detaliu este important. Un paravan de duș este un element de design integral, din sticlă, care protejează restul spațiului de apă. Alegerea materialului, dimensiunii, designului, metodei de montare și deschidere a paravanului, este foarte importantă pentru a crea un stil confortabil, funcțional și frumos în baie.  Sticla este un material foarte practic și ușor de utilizat. Poate fi folosit în baie fără a-i perturba estetica și chiar poate da spațiului un plus. Acest material are o rezistență excelentă la umiditate și rezistență la schimbările de temperatură. Dar acestea nu sunt toate beneficiile sale. Deci, iată câteva dintre avantajele incontestabile ale utilizării paravanelor de duș: 

  • ecranele protejează spațiul băii de umezeala de la duș sau cadă;
  • suprafețele din sticlă sunt ușor de îngrijit, putând folosi produse chimice de uz casnic, iar suprafața nu își va pierde aspectul estetic;
  • durabilitatea, rezistența la uzură și caracterul practic al materialului;
  • suprafețele de sticlă nu sunt predispuse la formarea și răspândirea ciupercii;
  • nu este dificil să alegi un paravan de duș cu dimensiunea și forma necesară;
  • există o varietate de opțiuni de proiectare, putând alege sticlă netedă sau ondulată, transparentă sau mată, colorată sau cu un model etc.