Centrale termice si cote de emisie de CO2

0
358
Centrale termice si cote de emisie de CO2

Evolutia preturilor pentru cotele de emisie de CO 2

Va fi esential pentru viabilitatea proiectului. Centralele electrice pe carbune care nu au tehnologii de reducere a dioxidului de carbon (CO 2 ) sunt de obicei instalatiile care genereaza cele mai mari emisii de CO 2 din orice tara. Acesta este cazul aici, iar unitatile care functioneaza inca pe carbune sunt si mai poluante in ceea ce priveste gazele cu efect de sera, in special oxidul de azot (NOx), dioxidul de sulf (SO 2 ), dioxidul de carbon (CO 2)), dar si particule (PM 10, PM 2.5). Un aspect esential in cadrul noului sistem de comercializare a emisiilor este nivelul preturilor la bursele europene. O crestere accentuata a preturilor a fost observata in ultimele 15 luni, ceea ce a influentat semnificativ sustenabilitatea financiara a unitatilor pe carbune, deoarece acestea functioneaza oricum cu o rata ridicata a emisiilor de dioxid de carbon (CO 2 ). Nivelul actual al pretului ETS depaseste 21 EUR / MWh, reprezentand aproximativ 50% din pretul de vanzare pe care il poate face proiectul.

Costul investitiei

Costul constructiei centralei termice corespunde standardelor industriale europene. Unitatea planificata ar functiona la presiuni si temperaturi mai mari in comparatie cu centralele termice conventionale sau cu tehnologia cu pat fluidizat circulant. Este important de retinut ca, pe baza studiului preliminar de fezabilitate al proiectului, un sistem de curatare a gazelor arse in etape a fost conceput pentru a indeplini limitele impuse de Directiva LCP. Astfel, va exista o instalatie de desulfurare a gazelor arse, iar in a doua etapa un sistem selectiv de reducere necatalitica ar reduce emisiile de oxizi de azot (NOx) ale unitatii planificate. Cu toate acestea, un sistem de reducere a emisiilor de dioxid de carbon (CO 2) nu este prevazut, iar acest lucru va avea implicatii semnificative asupra sustenabilitatii financiare. Costul total al investitiei este putin mai mic de un miliard de euro si include costul fabricii, costurile de dezvoltare a proiectelor si costurile neplanificate, in conformitate cu standardele relevante din industrie. Una dintre caracteristicile importante ale investitiei planificate este eficienta centralei termice. Utilizarea carbunelui in unitatile conventionale si adaugarea de echipamente si echipamente de desulfurare pentru reducerea oxizilor de azot ai gazelor arse ar reduce eficienta. Avand in vedere doar sistemul suplimentar de curatare a gazelor arse, fara a face referire la metode suplimentare de imbunatatire a eficientei, respectarea limitelor de eficienta necesare va deveni dificila. Din perspectiva mecanismului de alocare a capacitatii, in multe state membre ale UE.

Ekoinstal – magazinul tau de incredere, centrale termice pe gaz in condensatie

Astazi puteti achizitiona produse adaptate noilor standarde Europene, la preturi exceptionale, produse pe care pe gasiti pe site-ul oficial am magazinului online Ekoinstal.ro. Fiecare produs are inclusa o garantie valabila pe o perioada de cel putin 2 ani, in functie de tipul de produs pe care il achizitionati. Pentru mai multe detalii ne puttei contacta la numarul de telefon de pe site-ul nostru sau la adresa de e-mail.

Alege Ekoinstal, alege sanatatea ta si a familiei tale !