Cum vă puteți proteja unghiile dacă agreați manichiuri de tip modern

0
238
Cum vă puteți proteja unghiile dacă agreați manichiuri de tip modern

Orice admirator vă va spune următorul lucru: manichiurile moderne sunt irezistibile! Și noi cunoaștem acest lucru, cel puțin de când au apărut și de când am început să le și realizăm. Sunt foarte multe produse noi și apar în continuare pe piață altele și mai sofisticate. Producătorii din domeniu se întrec pe ei în ultimul timp!

            Oricât de multe substanțe protectoare ar conține aceste produse noi, unghiile vor fi mult mai protejate dacă intervenim și noi în mod suplimentar. Acest lucru de datorează, în primul rând, faptului că avem tendința de  a mânca nesănătos foarte multe alimente care nu sunt bogate în proteine și nici în vitamine sau anumite minerale importante pentru sănătatea unghiilor. Stresul de la servici este mare și constant, zilnic unghiile vin în contact cu tot felul de substanțe toxice din produsele de curățat sau cu apa. Cumulat, efectele vor fi unice: scade starea de sănătate, imunitatea, scade indirect și rezistența unghiilor, devin mai casante și se vor rupe mai ușor.

            Cele mai simple metode de recuperare a unghiilor

            Cea mai ușoară metodă de întreținere și recuperare a stării de sănătate și a frumuseții unghiilor este reprezentată de folosirea, în mod constant, a uleiurilor vegetale.

            Puteți hidrata seara, în mod frecvent, unghiile și cuticulele folosind ulei de măsline, ulei de migdale, ulei de ricin, combinate cu gălbenuș  de ou sau cu vitamina E, capsule, ulei de cocos, etc. Efectele se vor vedea după 3-4 săptămâni. Trebuie doar să masați zona unghiilor după ce aplicați unul din preparatele de mai sus, să lăsați să acționeze  15 minute și apoi să clătiți foarte bine cu apă călduță.

            Uleiul de argan este un alt tip de ulei preferat de foarte multe doamne în ultimul timp. Hidratează foarte bine pielea, unghiile, părul și cuticulele. Pielea rămâne foarte fină după aplicarea uleiului de argan. Este una dintre caracteristicile lui minunate.

            Din punctul de vedere al alimentelor, pot fi consumate alimente care conțin multă biotină. Aceasta este o proteină foarte importantă care ajută mult la formarea keratinei, principala componentă a unghiilor noastre. Ouăle sunt indicate, cerealele, carnea de somon, nucile, alunele și cajuul, de asemenea.

            Dacă starea de sănătate a unghiilor dumneavoastră se modifică foarte mult în sensul rău, cereți părerea unui medic dermatolog pentru a afla ce suplimente alimentare puteți folosi. Sunt foarte multe produse pe piața de profil astăzi, bogate în complexe importante de vitamine, în Zinc, Seleniu, Biotină, Vitamina A, Vitamina E și multe alte minerale de bază care răspund de starea noastră bună de sănătate.

            Recomandări

            Studiați și ofertele distribuitorilor importanți de produse profesionale și semiprofesionale pentru îngrijirea unghiilor ( FSM Romania, spre exemplu!) care comercializează foarte multe tipuri de produse pentru manichiuri și pedichiuri ce conțin substanțe protectoare și bune hidratante, care pot determina și întărirea unghiilor.

Este vorba despre diferite tipuri de oje semipermanente, gel constructie, soluții de fixare base coat, primer, top coat, soluții de degresare, etc. Toate aceste lucruri vă pot proteja foarte bine unghiile de toate acțiunile nocive, adunate zilnic!