Fitness în colectiv – importanța sportului în grup la sală!

0
389
Fitness în colectiv - importanța sportului în grup la sală!

În 2018, sălile de fitness (aproximativ 59,055 de unități) numărau peste 60 de milioane de membri. Sportul în colectiv, într-o sală fitness, sporește randamentul personal cu 200%, conform studiilor. Nivelul de stimulare este maxim atunci când lucrezi în grup, nu individual. Beneficiile sunt atât la nivel fizic, cât și mental. Atunci când exercițiile sunt efectuate sub îndrumarea unui personal trainer, succesul este garantat. Pentru că, atunci când lucrezi într-un cadru organizat, fiecare exercițiu este executat în mod corect și îți atingi scopul mult mai rapid.

Fitness-ul în grup înseamnă randament maxim!

Mersul la sala fitness îți oferă nu doar oportunitatea de a face sport, ci și de a face sport în mod organizat și corect. Organizația Mondială a Sănătății oferă o serie de indicații și recomandări despre felul în care trebuie să execute exercițiile fizice. Atunci când lucrezi individual, fără un personal trainer, nivelul de eficiență este unul foarte scăzut, pentru că nu sunt respectate cerințele exercițiilor. Raportul este de 18%, în cazul celor care își execută exercițiile individual în comparație cu 75%, pentru cei care lucrează în grup, la sală.

Cum te ajută executarea exercițiilor de fitness atunci când lucrezi în grup și sub supravegherea unui personal trainer?

În general, persoanele care merg la sala fitness o fac pentru un singur tip de exerciții sportive (48%). Un procent de 32% execută două tipuri de exerciții, iar 20% fac trei genuri de exerciții. S-a constatat că persoanele care lucrează în mod individual renunță într-un procent de 56% în comparație cu cei care lucrează în grup. În plus, pe lângă motivația suplimentară oferită de exercițiile în colectiv, cu trainer personal, mai beneficiezi de:

  • Executarea exercițiilor raportat la vârsta și greutate, ceea ce intensifică ritmul de dezvoltare musculară în mod organizat, nu haotic, ca în cazul exercițiilor executate individual;
  • Îmbunătățirea anumitor grupe musculare care nu ar fi fost lucrate individual, dat fiind faptul că un personal trainer dispune de cunoștințele necesare pentru pregătirea fiecărei grupe muscular;
  • Acces la aparate și la un set de exerciții dedicate care te pot ajuta să îți crești masa musculară, să-ți îmbunătățești tonusul și care îți oferă posibilitatea de a-ți consolida nivelul de sănătate;
  • Creșterea nivelului de frecventare a sălii de fitness, ca urmare a stimulării oferite de apartenența de un grup (18% dintre cei care lucrează în grup au început să frecventeze sala mai des).

Exercițiile realizate în grup, la sala de fitness, îți cresc interesul față de sport și de menținerea unei condiții fizice bune. Faptul că aparții unui colectiv cu care ai dezvoltat niște relații de comunicare te determină să mergi mai des acolo. Aproape 50% dintre cei care au un abonament la o sala au început să o frecventeze de cel puțin două ori pe săptămână de când fac exerciții alături de alte persoane. 24, 2% dintre persoane merg cel puțin o dată pe săptămână la sala fitness de când s-au alăturat unui grup de exerciții cu personal trainer.

De aceea, atunci când alegi să mergi la sală, optează pentru integrarea într-un grup. Fiecare grup beneficiază de un antrenor care se ocupă cu atenție de nevoile grupului și ale fiecărui individ în parte. În acest fel nu doar că beneficiezi de un stimulent pentru a lucra mai intens, dar o vei face într-un mod organizat și cu rezultate mult mai eficiente!