Procedura de interventie in cazul rinoplastiei

0
312
Procedura de interventie in cazul rinoplastiei

Te-ai hotarat sa vii in cabinetul dr. Bortolini Alin din Centrele Be Perfect pentru o rinoplatie? Iata ce trebuie sa stii inainte de interventia la nas din saloanele noastre. In plus fata de consultatiile cu chirurgul nostru, pacientul ar trebui sa beneficieze de o consultatie cu anestezistul. Iti vom prescrie un test de sange, precum si alte examinari complementare, daca starea sa de sanatate sau antecedentele tale o impun.

Iti recomandam oprirea fumatului cu 15 zile inainte de operatie (tulburari de vindecare), precum si oprirea administrarii de aspirina (creste sangerarea in timpul si dupa operatie).

Ziua interventiei

Pacientul este internat in spital in dimineata interventiei sale, iar rinoplastia se efectueaza la clinica Be Perfect.

Rinoplastie

De la instalarea pacientului pana la realizarea pansamentului, rinoplastiile sunt efectuate in intregime de Dr. Alin Bortolini din clinica noastra Be Perfect, un chirurg specializat in chirurgia estetica a nasului.

Durata operatiei nasului variaza in functie de dificultatea sa tehnica; oscileaza intre 1:30 si 3 ore. Cel mai adesea, se efectueaza sub anestezie generala. Cu toate acestea, in unele cazuri, se poate face sub neuroleptanalgezie, adica operatia se efectueaza in prezenta unui anestezist care administreaza medicamente care fac pacientul relaxat, dar nu il adoarme.

Inciziile se fac in interiorul narilor, dar adesea si sub columela (partea subtire a nasului situata intre cele doua nari). Aceasta ultima incizie, care se numeste ruta externa, este acum foarte populara in SUA, dar si in Europa. Permite o expunere mai buna si, prin urmare, o lucrare mai precisa asupra cartilajelor varfului nasului si lasa o cicatrice coloelara de 5 milimetri practic invizibila, mai ales ca se afla intr-o zona de umbra.

Dupa detasarea pielii de nas si analiza cartilajului si a anomaliilor osoase, modificarile se efectueaza prin tehnici de reducere, suturi ale cartilajelor. In plus, sunt adesea folosite grefe de cartilaj. Sunt prelevate din interiorul cavitatilor nazale, uneori in spatele urechii. Aceste grefe permit sa imbunatateasca forma nasului, dar si respiratia in unele cazuri. Nu sunt niciodata respinse, deoarece provin chiar de la pacient.

Este posibil sa scurtezi un nas, sa reduci denivelarea, sa alungesti un nas prea scurt, sa ii ingustezi latimea, sa remodelezi cartilajele pentru a-si schimba forma, dar acest lucru necesita cunoasterea si stapanirea tuturor tehnicilor disponibile. O abatere a septului nazal va fi intotdeauna corectata in acelasi timp al operatiei, pentru a imbunatati functia respiratorie a nasului.

Bandajul consta dintr-o atela metalica plasata pe nas pentru o perioada de 6 zile. Acestea pot fi plasate si in nari. Acestea vor fi indepartate a doua zi dupa operatie.

10 zile dupa operatie

Ziua 1 : Parasirea clinicii a doua zi dupa operatie. In unele cazuri, operatia poate fi efectuata in ambulatoriu (pacientul pleaca in seara interventiei sale).

Ziua 1-3: Cursul postoperator variaza de la un pacient la altul, desigur, dar umflarea nasului dureaza in medie de la 2 la 4 zile, iar vanataile, in medie, de la 2 la 10 zile. In caz de durere (de obicei moderata), se prescriu analgezice.

Ziua 6: atela metalica si firele neabsorbabile sunt indepartate in a 6-a zi. Firele absorbabile din interiorul nasului cad singure.

Ziua 7- 10: Intoarcerea la o viata sociala este posibila din zilele 8-10 chiar daca persista inca o usoara umflatura.

Complicatii precum infectia sau sangerarea sunt exceptionale si sunt tratate rapid.

Rezultatul

Ca in cazul oricarei proceduri chirurgicale, nu se poate oferi niciodata o garantie de 100% a rezultatelor. Dupa operatie, pacientul devine deosebit de atent la noul sau nas si uneori poate detecta defecte extrem de discrete pe care cu siguranta le-ar fi ignorat inainte. Este important sa intelegi ca fiecare persoana se vindeca diferit si ca acest lucru are o importanta deosebita in chirurgia estetica a nasului, in cazul in care acoperirea pielii trebuie sa se adapteze la structura osoasa si a cartilajului care a fost modificata. Este posibila o posibila retusare si se poate face dupa 6 pana la 12 luni.